jest pusty...
  • Strona główna
  • Promocje
  • Nowości
  • Regulamin
  • Kontakt
  • O firmie
  • Płatności i dostawa
  • Czytelnia

PRZERWA URLOPOWA 20-31 SIERPNIA

w DNIACH 20-31 SIERPNIA SKLEP JEST NIECZYNNY . Zamówienia można składać, ale wysyłki będziemy mogli zrealizować dopiero po 31 sierpnia.

Dodano: 15 sierpnia 2017 Autor:

Gluten Free Life mieszanka wieloziarnista na chleb

CHLEB Składniki: 500g mieszanki 12g soli (2 łyżeczki) 25g cukru (2 łyżki) 20g drożdży świeżych 30g oleju (3 łyżki) 0,5L wody

Dodano: 22 maja 2017 Autor:

Mazurek wielkanocny bezglutenowy z marmoladą

Składniki : 200g mąki (koncentratu ciasta kruchego bezglutenowego), 1 jajko, 100g cukru, 100g masła lub margaryny, kilka łyżek marmolady, suszone morele, orzechy włoskie, kandyzowane wiśnie

Dodano: 3 kwietnia 2017 Autor:

Chleb wieloziarnisty bezglutenowy

Składniki: 250g mąki (koncentratu mąki wieloziarnistej Bezgluten) 220 ml wody, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczka cukru, 5 g drożdży w proszku, 1 łyzka oleju, 25g pestek słonecznika, 1 jako do posmarowania chleba

Dodano: 3 kwietnia 2017 Autor:

Babka wielkanocna bezglutenowa

SKŁADNIKI (DLA 4 OSÓB): 5 białek 1 jajko ½ szklanki mąki ryżowej ½ szklanki wiórków kokosowych 4 łyżki miodu 3 łyżki masła klarowanego lub oleju kokosowego płaska łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia garść rodzynek płaska łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli

Dodano: 3 kwietnia 2017 Autor:

Bezglutenowy mazurek na owsianym spodzie z kremem

SKŁADNIKI (DLA 8 OSÓB): CIASTO: 180 g płatków owsianych (bezglutenowych) 50 g oleju kokosowego lub masła klarowanego 2 łyżki siemienia lnianego (lub jajko) 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli morskiej 3 łyżki syropu daktylowego lub klonowego albo miód

Dodano: 3 kwietnia 2017 Autor:

Jaja faszerowane majonezem z awokado

SKŁADNIKI: 5 jajek ½ dojrzałego awokado ½ ząbka czosnku sól morska, pieprz (do smaku) garść szczypiorku masło kokosowe

Dodano: 3 kwietnia 2017 Autor:

Żur na zakwasie bezglutenowy

zakwas na żur - 600ml wody przegotowanej, 125g mąki (koncentrat mąki wieloziarnistej Bezgluten), 2 ząbki czosnku, 1 cebulka, 1 kromka chleba bezglutenowego

Dodano: 3 kwietnia 2017 Autor:

UNI MIX MIESZANKA NA CHLEB I PIZZĘ BEZGLUTENOWA

Przepis na pizzę z mieszanki UNI MIX Bezgluten Pizza· 500 g Uni Mix 1 łyżeczka soli 10 g drożdży świeżych 400 ml ciepłej wody 5 łyżek oleju Przygotowanie: Mąkę, sól i drożdże dobrze wymieszać. Dodawać stopniowo wodę, olej dodać na końcu i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto rozwałkować, przykryć ściereczką i pozostawić w temperaturze pokojowej na 30 minut. Na powierzchnię ciasta dodać dowolne dodatki, piec w temp. 200o C przez 25 min. Sugerowany rozmiar foremki 27 c

Dodano: 5 stycznia 2017 Autor:

UNI MIX MIESZANKA NA CHLEB I PIZZĘ BEZGLUTENOWA

Przepis na chleb z mieszanki UNI MIX Bezgluten 500 g Uni Mix 15 g drożdży świeżych 1 łyżeczka soli 450 ml ciepłej wody 3 łyżki oleju

Dodano: 5 stycznia 2017 Autor:
Ładowanie...