jest pusty...
  • Strona główna
  • Promocje
  • Nowości
  • Regulamin
  • Kontakt
  • O firmie
  • Płatności i dostawa
  • Czytelnia
GLUTEN FREE LIFE - NOWA MARKA

GFL Bread Mix mieszanka wieloziarnista bezglutenowa 500g

NOWOŚĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


waga netto 500g

bez skrobii pszennej,

bez laktozy,



Skład:


mąki (ryżowa, jaglana, teff), skrobie (tapiokowa, ryżowa), ziarno słonecznika (5,2%), siemię lniane (3,7%), substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa; inulina, zarodki i otręby ryżowe (2,1%), płatki jaglane

 

- mieszanka do samodzielnego wypieku chleba 

- wzbogacona w mąki o dużej wartości odżywczej: mąkę jaglaną, mąkę teff, zarodki i otręby ryżowe

- zastosowanie  składników naturalnego pochodzenia, bez emulgatorów i kwasów

- receptura bez udziału HPMC (hydroksypropylometylocelulozy)  z udziałem jedynie gumy guar i gumy ksantanowej jako składników zastępujących gluten





Wartości odżywcze w 100g

wartość energetyczna  1052 kJ/ 250 kcal

tłuszcz                     8 g

węglowodany           39 g


błonnik                  2,5  g

białko                    4,3  g



PRZEPISY:

CHLEB

 
Składniki:
500g mieszanki
12g soli (2 łyżeczki)
25g cukru (2 łyżki)
20g drożdży świeżych
30g oleju (3 łyżki)
0,5L wody

Przygotowanie:
Mąkę, sól, cukier i drożdże dobrze wymieszać. Dodać wodę o temp. ok. 30 , i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodać olej i ponownie wymieszać. Ciasto umieścić w formie, wygładzić mokrą łyżką. Przykryć wilgotną ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w temp. pokojowej na ok. 30 minut (do podwojenia objętości). Piec w temp. 200  przez 50 min., w piekarniku z termoobiegiem lub w 200 przez 65 min w piekarniku bez termoobiegu. Sugerowany rozmiar foremki 27 cm x 12 cm.




Ładowanie...