jest pusty...
  • Strona główna
  • Promocje
  • Nowości
  • Regulamin
  • Kontakt
  • O firmie
  • Płatności i dostawa
  • Czytelnia
Pieczone pierożki bezglutenowe z mieszanki UNI MIX


Składniki
  •  20g drożdży,
  •  1 łyżeczka cukru,
  •  100ml ciepłego mleka,
  •  1/2 soli,
  • 1 łyzka masła klarowanego,
  •  250ml mieszanki UNI MIX

Farsz dowolny - mięsny, pieczarkowy, grzybowy, grzybowo-kapuściany

Przepis

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w malakserze, a następnie odstawiam na ok. 20 minut.
Po tym czasie ciasto ponownie mieszamy, w razie potrzeby dodajemy mieszanki Uni MIX. Wyjmujemy z malaksera, rozwałkowujemy pomiędzy 2 arkuszami papieru do pieczenia na grubość 2-3 mm i wycinamy szklanką kółka. Na każdy kawałek nakładamy farsz i zalepiamy pierożki.

Pierożki wkładamy do nagrzanego piekarnika (180st) na ok. 15 minut
Przed włożeniem do piekarnika można posmarować pierozki bialkiem, ale niekoniecznie



Ładowanie...