CELIKO BUDYŃ MALINOWY BEZGLUTENOWY

CELIKO BUDYŃ MALINOWY BEZGLUTENOWY
1,20
20 szt na magazynie.
Zapytaj o produkt

Opis produktu

Budyń malinowy bezglutenowy

producent CELIKO S.A.

MASA NETTO 45g

Składniki:

skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sok z buraka w proszku (maltodekstryna, sok z buraka), zagęszczony sok malinowy w proszku 0,5% (maltodekstryna, sok malinowy), aromat.

Produkt może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza W 100 g budyniu w proszku

Wartość energetyczna:

1456 kJ / 348 kcal

Tłuszcz: 0,1 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0, g

Węglowodany:86,6g

w tym cukry: 0,3g

Białko: 0,3g

Sól: 0,04 g

1. Do 0,5litra mleka zimnego odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać

2. Do reszty mleka dodać 2 łyżki cukru i zagotować.

3. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku budyń, ciągle mieszając gotowac jeszcze przez chwilę

w 1984 roku celiko jako pierwsza firma w kraju uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych chleba i ciast dla diet eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii.  mieszanki są produkowane z wysokiej jakości składników i zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina)

Zapisz się do naszego Newslettera

Aby otrzymywać informacje o promocjach i nowościach w naszym sklepie

Witryna BIO-KIOSK.PL używa mechanizmu cookies (ciasteczek), aby udoskonalić obsługę witryny pod kątem potrzeb użytkowników. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie Polityka cookies

Zamknij