waga netto 1 kg
producent Dr. Schär AG / SPA, Winkelau 9, 39014 Burgstall (BZ) Italy.
skład: skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego.
wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna w 100 g produktu:1512 kj/356kcal- białko: 1,6 g
- węglowodany: 83,8 g
- tłuszcz: 0,8 g
Mąka wszechstronnego użytku w kuchni. dzięki niej domowe makarony, ciastka, budyń i sosy staną się stałą pozycją w jadłospisie.
Nalesniki z MIX C
110g mieszanki MIX C
2 jajka
2 łyzki roztopionego masła
250 ml mleka
szczypta soli
Roztopione masło rozmieszać z jajkami, maką i solą. Powoli dolewać mleka i rozbijać trzepaczką, aby nie powstały grudki
Na patelni rozgrzać tłuszcz wlać 3-4 łyżki ciasta i pozostawić Zmniejszyć temperaturę i smażyć aż ciasto będzie twarde. Obrócic na drugą stronę.
Propozycja podania : z serem i szynką.
Ciepły naleśnik przełożyć plastrem szynki i sera i zwinąć w rulonik
Ta prosta mieszanka mączna ma wiele zastosowań. wspaniale nadaje się do pieczenia słodkich smakołyków z kruchego ciasta i biszkopta - należy po prostu puścić wodze fantazji
"Żyć, nie rezygnując z przyjemności smakowych.(taste for life)"
Dzięki badaniom firmy schär z roku na rok rośnie asortyment produktów coraz nowszych, świeżych i smacznych, które pozwalają osobom cierpiącym na celiakię nie rezygnować z delicji dobrej kuchni.
Zrównoważone i urozmaicone odżywianie stanowi przesłankę długoletniego zdrowego życia, przede wszystkim dla osób cierpiących na celiakię.
Wychodząc z tych założeń, firma schär opracowała szeroki asortyment produktów spożywczych, które mimo nieobecności glutenu są bardzo smaczne i apetyczne. życie osoby chorej na celiakię nie musi być pełne poświęceń i rezygnacji. firma schär wie o tym doskonale, ponieważ zajmuje się tym problemem od przeszło dwudziestu lat.
Od przeszło 25 lat firma schär produkuje bezglutenowe artykuły spożywcze i wraz z upływem lat stała się na rynku europejskim liderem w tym sektorze. Podstawowym celem firmy jest stałe rozszerzanie asortymentu produktów bezglutenowych,stanowiących codzienne pożywienie osób z celiakią.