jest pusty...
  • Strona główna
  • Promocje
  • Nowości
  • Regulamin
  • Kontakt
  • O firmie
  • Płatności i dostawa
  • Czytelnia

GRYKA

W Polsce grykę spożywa się najczęściej w postaci kaszy gryczanej nieprażonej całej, nieprażonej łamanej, prażonej całej, prażonej łamanej,płatków gryczanych stosowanych do chrupek i płatków śniadaniowych oraz jako posypki do ciastek. Obecnie w przemyśle spożywczym coraz częściej znajduje zastosowanie mąka gryczana.

Dodano: 10 lipca 2018 Autor:

Nasiona Chia

Nasiona Chia ze względu na swoje właściwości odżywcze uważane są za tzw. Super food. Posiadają optymalną proporcję kwasów omega 3 i omega 6. Zawierają prawie 20% kwasów omega 3 i ok. 6% kwasów omega 6. Są bogatym źródłem białka. Jego zawartość przekracza 20%. Zawierają 40% błonnika. Są źródłem wielu witamin i minerałów.

Dodano: 6 lipca 2018 Autor:

Mąka i Płatki Teff

Teff jest rośliną bezglutenową o bogatych walorach odżywczych. Zawiera duże ilości błonnika, białka, wapnia, żelaza, cynku, magnezu i kwasu foliowego. Ma on również doskonałą równowagę aminokwasów i zawiera je wszystkie. Pod tym względem jest rośliną idealną. Ziarno teff jest mielone w całości, dzięki czemu zachowuje wszystkie wartości odżywcze.

Dodano: 6 lipca 2018 Autor:

Owies siewny − wartości odżywcze i prozdrowotne

Ziarno owsa posiada bardzo wartościowy skład chemiczny, który jest czynnikiem decydującym o wartości pokarmowej Jest to wyjątkowo atrakcyjne zboże ze względu na właściwości żywieniowe, profilaktyczno-dietetyczne, lecznicze oraz zastosowania przemysłowe.

Dodano: 4 lipca 2018 Autor:

120 PRZEPISÓW BEZGLUTENOWYCH

Książka pani Beaty Połatyńskiej i Food-Pictures ze sprawdzonymi i łatwymi przepisami na pyszne bezglutenowe dania, w szczególności wypieki.

Dodano: 29 czerwca 2018 Autor:

Pieczone pierożki bezglutenowe z mieszanki UNI MIX

Składniki 20g drożdży, 1 łyżeczka cukru, 100ml ciepłego mleka, 1/2 soli, 1 łyzka masła klarowanego, 250ml mieszanki UNI MIX

Dodano: 23 listopada 2017 Autor:

Paszteciki bezglutenowe - z mieszanki firmy Bezgluten

Kruche ciasto składniki 350 g mąki (Koncentratu ciasta kruchego bezglutenowego), 1 jajko, 1 białko , 1/2 łyżeczki soli,100 g masła

Dodano: 23 listopada 2017 Autor:

Pierogi bezglutenowe - przepis z mieszanki Bezgluten

Składniki CIASTO 300 g mąki (Ciasta naleśnikowo- -makaronowo- -pierogowego bezglutenowego), 1 żółtko, szczypta soli FARSZ GRZYBOWY 150 g suszonych grzybów, 3 cebule , sól, pieprz, smalec do smażenia

Dodano: 23 listopada 2017 Autor:

Pierogi bezglutenowe - przepis z mieszanki Mehl Schar

Składniki na ciasto: 400 G mąki Mehl Farine Schär gorąca woda szczypta soli

Dodano: 23 listopada 2017 Autor:

Pierniczki bezglutenowe

Składniki 450 g mąki (Ekstra uniwersalnego koncentratu mąki bezglutenowej) 100 g płynnego miodu 1 łyżka przyprawy do pierników 1 płaska łyżeczka sody 100 g cukru pudru 60 g masła 1 całe jajko

Dodano: 21 listopada 2017 Autor:
Ładowanie...