jest pusty...
  • Strona główna
  • Promocje
  • Nowości
  • Regulamin
  • Kontakt
  • O firmie
  • Płatności i dostawa
  • Czytelnia
Pierwszy raz robiłam racuchy z mieszanki bezglutenowej

 
Wypróbowałam (klik )MIX FOR CAKE firmy Balviten 

 
 
Wyszły małe,miękkie,smaczne pączuszki

 
Jedyne, co mi troszkę przeszkadza to smak mąki kukurydzianej, ale w sumie jest ok

 
Specjalnie nie wysilałam się nad przepisem
Składniki dobrałam wg uznania- „na oko”

Mix for cake Balviten ok. 500g
2 żółtka
ok 1szklanka mleka
łyzka cukru
25g drożdży świeżych
łyzka rumu (aby nie chłonęły tłuszczu)

 
Zaczyn - łyzka mąki, drożdże, cukier, mleko

 
Gdy zaczyn urósł dodałam żółtka , mąkę i mleko
Wszystko wymieszałam łyżką do uzyskania konsystencji gęstej śmietany i zostawiłam do wyrośnięcia (około 3 godziny)
smażyłam w głębokim tłuszczu, ciasto kładłam łyzką małe porcje na gorący tłuszcz

 
Wyjątkowo łatwo i dobrze poszło mi przygotowanie tych racuchów, może dlatego, że za bardzo nie starałam się

Ładowanie...