GABA LIPOSOMOWA - Kwas γ-aminomasłowy

Dostępność: dostępny powyżej 20 szt na magazynie. - WIĘKSZĄ ILOŚĆ - PROSZĘ O ZAMÓWIENIE NA EMAIL

Nr katalogowy: GABA

Cena: 140,00

Do koszyka

GABA LIPOSOMOWA - Kwas gamma-aminomasłowy


producent
Quicksilver Scientific


Liposomowa GABA z L-teaniną – relaks umysłu.

 GABA (kwas gamma-aminomasłowy) jest aminokwasem wytwarzanym w organizmie człowieka, gdzie pełni funkcję głównego neuroprzekaźnika w centralnym układzie nerwowym, który jest odpowiedzialny za odczuwanie spokoju, pogody i stan bycia uziemionym[1]. GABA jest związany z układem przywspółczulnym autonomicznego układu  nerwowego, który równoważy  układ współczulny ( reakcje walcz lub uciekaj). Dzisiejsze społeczeństwo to ludzie z zdominowanym układem współczulnym, niepokój jest stałą częścią naszego życia.  Jak na ironię ten stan hiperstymulacji  okazuje się być bardzo nieefektywny. Uspokojenie systemu (przywspółczulnego)  jest stanem korzystniejszym, prowadzi do lepszej wydajności pracy i poprawy jakości życia.




Cechy nowoczesnej technologii produkcji:

  • Dokładnie kontrolowany rozmiar pęcherzyków, weryfikowany poprzez Laser Dynamic Light Scattering dla każdej partii (GABA ma średni rozmiar 50-100 nm) .
  • Przyjemny smak, pozwalający na podanie doustne.
  • Precyzyjna pompa pozwalająca na podawanie dokładnych ilości substancji.
  • Możliwość łatwego rozpuszczania w wodzie.
  • Podanie w formie płynu do wchłonięcia w jamie ustnej.
  • Łatwy do dozowania, bezpośrednio z butelki.

 

Skład zalecanej do spożycia dziennej porcji: Porcja: 1mL płynu – 2 porcje dozownika. Ilość porcji w opakowaniu: 50.

Skład zalecanej do spożycia dziennej porcji

% dziennego spożycia

GABA (Kwas γ-aminomasłowy) - 125 mg

x

Fosfolipidy (z oczyszczonej lecytyny słonecznikowej) – 100 mg

x

L-teanina – 50 mg

x

Witamina E – 6,25 mg

52 %

(x – nie określono dziennego spożycia)

Zawiera śladowe ilości: woda, etanol, gliceryna.

Podawanie: Zależnie od potrzeby, przyjąć do 2 porcji dozownika bezpośrednio do jamy ustnej w ciągu dnia. Jedna porcja dozownika - 0,5 mL, to porcja płynu  uzyskana po naciśnięciu dozownika. Preparat należy przetrzymać w ustach przez 30 sekund przed połknięciem. Można rozpuścić w 100-200 mL wody lub soku.


 
 

 




produkt jest suplementem diety zarejestrowanym i dopuszczonym do obrotu przez GIS w Polsce

Quicksilver Scientific to certyfikowane przez CLIA naukowe laboratorium, które specjalizuje się w najwyższej jakości systemach przenoszenia liposomalnego, testowaniu rtęci i testowania innych metali ciężkich we krwi.

Quicksilver Scientifics założył, dr Chris Shade, w 2005 roku w Lafayette w stanie Kolorado USA. Technologia badań opracowana przez niego doprowadziła do rewolucyjnych dla zdrowia ludzkiego form diagnostycznych oraz produkcji najnowocześniejszych systemów detoksyfikacji w świecie nauki, medycyny i wellness.

Zespół naukowców zaangażowany jest w dostarczanie najwyższej jakości produktów i usług, opartych na nanotechnologii i liposomowych formach dostarczania substancji do komórek organizmu ludzkiego. Firma przestrzega przepisów i norm jakościowych określonych przez FDA 21 CFR 111. Produkty są wytwarzane w certyfikowanych obiektach GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i wykonane są z najwyższej jakości surowców.

Liposomowa forma suplementów produkowanych przez Quicksilver Scientific umożliwia doustne, nieinwazyjne podawanie substancji zamiast klasycznego sposobu dożylnego, który dostarcza je bezpośrednio do komórek organizmu za pośrednictwem liposomów. Dzięki łatwemu przenikaniu przez błony komórkowe, szybko wchłaniają się z przewodu pokarmowego bez ryzyka strawienia w żołądku.Badania pokazują, że w przyswajanie liposomowych suplementów diety przez komórki jest 100 razy bardziej efektywne niż stosowanie dożylne.


 GABA jest substancją, która powstaje w wyniku dekarboksylacji kwasu glutaminowego. Działa na system nerwowy, podnosząc próg pobudliwości komórek pozazwojowych, co oznacza, że słabsze bodźce nie są przewodzone. Dzięki obecności kwasu gama-aminomasłowego możliwe jest lepsze skupienie i koncentracja, co skutkuje zwiększoną efektywnością przyswajania informacji w wybranego źródła, efektywnością pracy bez rozproszenia i chaosu. Jednocześnie organizm odczuwa odprężenie, co stawia GABA jako suplement pomocny przy trudnościach z zasypianiem i przebiegiem odpoczynku nocnego. Pozwala także lepiej zregenerować organizm, stabilizuje ciśnienie krwi, zapobiega bólom i zmniejsza ryzyko występowania skurczy mięśniowych podczas wysiłku fizycznego. Poziom tego aminokwasu w mózgu regulują dwa enzymy gammaaminotransferaza GABA, odpowiedzialna za degradację GABA oraz dekarboksylaza kwasu glutaminowego, odpowiadająca za biosyntezę (produkcję) GABA, czyli za jego powstawanie z kwasu glutaminowego. GABA stymuluje produkcję hormonu wzrostu (HGH), który w dużej mierze odpowiedzialny jest za spalanie tłuszczu w organizmie i pozyskiwanie w mitochondriach dodatkowej energii. Dlatego właśnie GABA zwiększa wytrzymałość i poprawia wydolność, a także pomaga rzeźbić sylwetkę.

Sytuacja niedoboru tego kwasu może prowokować wystąpienie drgawek padaczkowych.

            GABA podany w wersji liposomowej umożliwia przenikanie substancji przez naczynia krwionośne z pominięciem układu trawiennego dzięki czemu dociera do komórek nerwowych w nienaruszonej formie. Część suplementu podana doustnie ulega enzymatycznemu i kwasowemu rozkładowi do wolnego kwasu masłowego i dlatego wywiera dodatkowy wpływ na przewód pokarmowy. W małych dawkach kwas masłowy i jego sole (maślany) korzystnie działają na organizm, stanowiąc substrat energetyczny i czynnik wzrostowy dla nabłonków. Estry kwasu masłowego są wykorzystywane do aromatów owocowych.

            U zwierząt i ludzi podawanie suplementów z kwasem masłowym (maślan wapnia, cynku, magnezu, kwas masłowy związany z tłuszczem) pobudza wzrost kosmków jelitowych i tzw. nabłonkowanie, czyli wzrost tkanki nabłonkowej. Zapobiega zaburzeniom wchłaniania składników pokarmowych, ogranicza biegunki (to ostatnie i profilaktyka biegunek nie występuje po podaniu maślanu sodu). Kwas masłowy jest spożytkowany do uwalniania energii w komórkach nabłonkowych i wątrobie. Wzmaga również wydzielanie żółci. Bakterią fermentacji kwasu masłowego jest Clostridium butyricum (beztlenowa pałeczka), Sarcina maxima (Gram-dodatni ziarniak beztlenowy), Aeromonas hydrophila (Gram-ujemna pałeczka względnie tlenowa), Butyrivibrio fibrisolvens (beztlenowiec, przecinkowiec Gram-dodatni), Fusobacterium nucleatum (Gram-ujemny beztlenowiec, wrzecionowiec), Gemmiger formicilis (Gramujemny beztlenowiec, ziarniak) i in. Syntrophomonas wolfei (pałeczki) przetwarzają kwas masłowy w kwas octowy.

            W suplementach najczęściej są wykorzystywane maślany (maślan wapnia, magnezu, Calcium/Magnesium Butyrate). Polecane są jako środki pobudzające odnowę tkanki nabłonkowej przewodu pokarmowego, przywracające prawidłowe czynności absorpcyjne jelit, prebiotyki (środki pobudzające wzrost symbiotycznej mikroflory), substancje pobudzające wzrost tkanki limfoidalnej (warunkującej odporność), ponadto zmniejszające ryzyko wystąpienia raka jelita grubego. Kwas masłowy związany z cynkiem i wapniem zmniejsza ryzyko wystąpienia biegunek i zespołu zaburzonego wchłaniania u ludzi i zwierząt. Dawki: od kilkuset mg do kilku (2-3) gram/24 h. Kwas masłowy, szczególnie w związku z cynkiem ogranicza rozwój Candida, choć te właściwości są przypisywane również innym maślanom. Kwasu masłowego nie podawać kobietom ciężarnym i karmiącym (zmienia skład mleka). Nie jest zalecane podawanie Butyric acid przy ostrym zapaleniu jelita grubego.


źródło informacji- dystrybutor Ajna Centrum Rozwoju

GLUTATION LIPOSOMOWY Quicksilver Scientifi

GLUTATION LIPOSOMOWY Quicksilver Scientifi

GLUTATION LIPOSOMOWY Quicksilver Scientific

190,00 zł
więcej
Zapraszamy do dodania opinii na temat naszych produktów:
Ładowanie...