Opis produktu
GRANO mąka ryżowa bezglutenowa
masa netto
500g
kraj pochodzenia Polska
producent GRANO
skład mąka ryżowa bezglutenowa 100%
produkt z certyfikatem z certyfikatem Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
nr certyfikatu - Mąka ryżowa biała bezglutenowa 500 g PL-026-002
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1488 kJ / 351 kcal
Tłuszcz 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 78 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 1,2 g —
Białko 7,2g
Sól 0 g
Mąka ryżowa ma delikatnie słodkawy smak, więc nadaje się doskonale do słodkich wypieków, naleśników, deserów, ale też kotletów i chleba. Polecamy ją dla chorych na celiakię i diabetyków.
GRANO:
"Nasze mąki to także bogactwo błonnika odpowiedzialnego za prawidłowe trawienie oraz rutyny uszczelniającej naczynia krwionośne. W czasie spożywania produktów z mąk GRANO następuje regeneracja kosmków jelita cienkiego, co znacznie usprawnia proces wchłaniania składników odżywczych. Dodatkowo GRANO to produkty 100% naturalne, bez barwników, polepszaczy smaku czy konserwantów. Wybierz zdrowo – wybierz GRANO."