KSYLITOL Krystaliczny 0,25kg

KSYLITOL Krystaliczny 0,25kg
2 SZT NA MAGAZYNIE. - WIĘKSZĄ ILOŚĆ - PROSZĘ O ZAMÓWIENIE NA EMAIL
Zapytaj o produkt

Opis produktu

 

W przypadku braku produktu lub braku potrzebnej ilości produktu na magazynie-proszę złożyć zamówienie-towar sprowadzimy do magazynu w ciągu 2-3dni

 

Ksylitol Cukier brzozowy 0,25kg

Producent:Danisco - Sweeteners, Finlandia

Dystrybucja na terenie Polski: PHU AKA Rawicz

GMO FREE

Najlepiej nie podawć dzieciom do 3-go roku życia(lub w małych ilościach obserwując reakcje organizmu na nowy składnik diety).
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

Naukowcy fińscy zalecają spożywanie ok 40g(8łyżeczek) Ksylitolu dziennie.

Zakres temperatur w jakich można stosować Ksylitol jest szeroki (pieczenie, gotowanie, mrożenie)  

Ksylitol jest naturalną substancją, którą można znaleźć we włóknistych jarzynach i owocach, w kolbach kukurydzy oraz w różnych drzewach liściastych, na przykład w brzozie.

Jest to substancja naturalna, produkt pośredni, który regularnie pojawia się w procesie przemiany glukozy w organizmie ludzkim oraz zwierząt, a także wielu roślin i mikroorganizmów.

 Ksylitol jest w sposób naturalny wytwarzany w naszych organizmach, każdy z nas wytwarza go dziennie w procesie normalnego metabolizmu w ilości około 15 gramów. Chociaż ksylitol wygląda i smakuje tak samo jak cukier, na tym kończy się podobieństwo tych substancji.

Ksylitol nie fermentuje w przewodzie pokarmowym tak jak glukoza, fruktoza, sacharoza czy laktoza.

Ksylitol jest powoli przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, wskutek czego posiada ponad dziewięciokrotnie niższy indeks glikemiczny od cukru.

Dzięki temu jest bardzo bezpieczny dla diabetyków. utrzymując niski poziom insuliny, przeciwdziała procesom przedwczesnego starzenia się.


Zapisz się do naszego Newslettera

Aby otrzymywać informacje o promocjach i nowościach w naszym sklepie

Witryna BIO-KIOSK.PL używa mechanizmu cookies (ciasteczek), aby udoskonalić obsługę witryny pod kątem potrzeb użytkowników. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie Polityka cookies

Zamknij