Opis produktu
Bartfan Dżem truskawkowy z fruktoząbez glutenu
masa netto 200g
Kraj pochodzenia Poslak
Kraj pochodzenia:Polska
Dane producenta
Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Usługowo-Handlowe „PUH” Sp. z o.o.. Chorzów
Składniki
50 g owoców na 100 g produktu.
Składniki: truskawka, fruktoza, woda, substancja żelująca – pektyna, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja konserwująca – sorbinian potasu.
Zmniejszona wartość energetyczna w porównaniu z dżemem o referencyjnej całkowitej zawartości cukrów
Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna:
wartość energetyczna: 584 kJ/138kcal,
tłuszcz: 0,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,04 g, węglowodany: 32 g,
w tym cukry: 30 g,
w tym fruktoza: 28 g,
błonnik: 2,5 g,
białko: 0,4 g,
sól: 0,02 g.
Informacja dla diabetyków:
100 g produktu zawiera WW- 3,24 WBT- 0,03.