CELIKO KONCENTRAT CIASTO DROŻDŻOWE 200G

CELIKO KONCENTRAT CIASTO DROŻDŻOWE 200G
2,95
dostępny powyżej 20 szt na magazynie. - WIĘKSZĄ ILOŚĆ - PROSZĘ O ZAMÓWIENIE NA EMAIL
Zapytaj o produkt

Opis produktu

CELIKO

mieszanka bezglutenowa ciasto drożdżowe

 

MASA NETTO 200g
 

   W 1984 roku CELIKO jako pierwsza firma w kraju uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych chleba i ciast dla diet eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii.  mieszanki są produkowane z wysokiej jakości składników i zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina).

skład: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, mąka ryżowa, substancje zagęszczające: pektyny, drożdże suszone(1,5%), sól

Może zawierać soję, mleko, orzeszki ziemne, orzechy laskowe

 

wartość odżywcza i energetyczna na 100 g koncentratu:

tłuszcz 0,5 g, sól 0,01 g,

 węglowodany: 85 g,

białko 1,5  g,

 

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 357 kcal, 1496 kJ

 


OPONKI

SKŁADNIKI

  • 1 koncentrat ciasta drożdżowego Celiko 200 g
  • 1 jajo
  • 200 g twarogu śmietankowego
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego Celiko
  • olej do smażenia

WYKONANIE

  • Do miski przesiej koncentrat mąki, cukier wanilinowy wbij jajo i włóż twaróg.
  • Wyrób ciasto, aż będzie gładka, jednolita, błyszcząca masa.
  • Ciasto rozwałkuj i wytnij oponki (większe kółko szklanką a mniejsze najlepiej naparstkiem lub nakrętką).
  • Oponki pozostaw do wyrośnięcia na ok. 30 min.
  • Rozgrzej tłuszcz na patelni.
  • Oponki smaż w głębokim tłuszczu do momentu, aż będą miały złoty kolor z dwóch stron.
  • Usmażone odkładaj na papierowy ręcznik, w celu pozbycia nadmiaru tłuszczu.
  • Gotowe posyp cukrem pudrem.
Zapisz się do naszego Newslettera

Aby otrzymywać informacje o promocjach i nowościach w naszym sklepie

Witryna BIO-KIOSK.PL używa mechanizmu cookies (ciasteczek), aby udoskonalić obsługę witryny pod kątem potrzeb użytkowników. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie Polityka cookies

Zamknij