CIASTO Z JABŁKAMI I ORZECHAMI
SKŁADNIKI

1 opakowanie Mieszanki do ciast korzennych Celiko 300 g
2 jajka
100 ml oleju
50 ml wody
500 g jabłek pokrojonych w kostkę (10×10 mm)
½ szklanki rozdrobnionych orzechów

Zawartość torebki z koncentratem ciasta wysp do naczynia, dodaj jajka, wodę i olej. Całość wyrabiaj mikserem ok. 3 min.

Dodaj jabłka, orzechy i wymieszaj. Masę wylej do foremki 20 x 20 cm.Wstaw ciasto do nagrzanego do temp. 180 °C piekarnika i piecz ok. 60 min.

Gotowe ciasto ostudź na kratce.
Zapisz się do naszego Newslettera

Aby otrzymywać informacje o promocjach i nowościach w naszym sklepie

Witryna BIO-KIOSK.PL używa mechanizmu cookies (ciasteczek), aby udoskonalić obsługę witryny pod kątem potrzeb użytkowników. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie Polityka cookies

Zamknij