ELOVENA MĄKA OWSIANA BEZGLUTENOWA

ELOVENA MĄKA OWSIANA BEZGLUTENOWA
10 szt na magazynie. - WIĘKSZĄ ILOŚĆ - PROSZĘ O ZAMÓWIENIE NA EMAIL
Zapytaj o produkt

Opis produktu

Mąka owsiana bezglutenowa ELOVENA - wczesniej Provena

masa netto 750g

Producent: Raisio Nutrition Ltd. Finlandia

Owies certyfikowany, bezglutenowy z Finlandii

Produkty Elovena zawierają w 100% naturalny, czysty owies.

Elovena to kultowa marka owsa z Finlandii. Nazwa Elovena pochodzi od fińskiego słowa oznaczającego życie (Elo) i łacińskiego słowa oznaczającego owies (Avena Sativa) – Elovena dąży do promowania jakości życia i dobrego samopoczucia konsumentów.

Elovena produkuje naturalnie zdrowe produkty z owsa uprawianego na dedykowanych fińskich polach od 1925 roku. Elovena jest tutaj, aby pomagać ludziom w dokonywaniu lepszych wyborów żywieniowych, z korzyścią dla ich własnego dobra i ich rodzin.

Unikalna technologia produkcji wyrobów Elovena gwarantuje bezglutenowość oraz umożliwia zabezpieczenie owsa przed kontaktem z ziarnami innych zbóż.

Wyjątkowa czystość produkowanego owsa jest dodatkowo potwierdzana w analizach na każdym z etapów wytwarzania.

Tak wysoka dbałość o produkcję sprawia, że smaczne i bogate w błonnik produkty Elovena są odpowiednie dla całej rodziny, szczególnie dla osób na diecie bezglutenowej.

Składniki: 100% bezglutenowa mąka z pełnego ziarna owsa.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna  1557 kJ/ 370 kcal
Tłuszcz8 g
Węglowodany55 g
Błonnik11 g
Białko14 g


Owsiane naleśniki

700ml mleka

135g mąki owsianej

1 łyzeczka soli

3 jaja

50g oleju(ok. 1/4 szklanki)

1. wymieszaj mąkę z mlekiem. Pozostaw ciasto na ok. 15 minut

2. dodaj jajka i olej, starannie wymieszaj

3. Smaż na patelni, na oleju jak zwykłe naleśniki

 

Naleśniki łatwo się odwraca na patelni a gotowe można zwijać w ruloniki lub składać.

 

W porównaniu do innych zbóż owies zawiera najwięcej tłuszczu, bo aż 7%.
Tłuszcz ten ze względu na swój skład chemiczny jest bardzo cenny, bo zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), których nasz organizm sam nie potrafi wytwarzać. Kwasy te zapobiegają powstawaniu zakrzepów oraz odgrywają dużą rolę w profilaktyce i w leczeniu miażdżycy.

Płatki owsiane spośród wszystkich płatków mają największą wartość odżywczą. Zawierają najwięcej składników mineralnych, takich jak: żelazo, magnez, cynk, a także witamin z grupy B. Zawierają również dużo witaminy E (1,80 mg na 100 g produktu).

Mogą ci się również spodobać

Zapisz się do naszego Newslettera

Aby otrzymywać informacje o promocjach i nowościach w naszym sklepie

Witryna BIO-KIOSK.PL używa mechanizmu cookies (ciasteczek), aby udoskonalić obsługę witryny pod kątem potrzeb użytkowników. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie Polityka cookies

Zamknij