Mąka LNIANA brązowa bezglutenowa BIO 500g

Mąka LNIANA brązowa bezglutenowa BIO 500g
13,50
2 SZT NA MAGAZYNIE. - WIĘKSZĄ ILOŚĆ - PROSZĘ O ZAMÓWIENIE NA EMAIL
Zapytaj o produkt

Opis produktu

MĄKA LNIANA BRĄZOWA PEŁNOTŁUSTA - KATALOG ALLEGRO ZAWIERA BŁĄD W NAZWIE I WADZE

bezglutenowa

ekologiczna

masa netto 500g

producent BIO QLINAR

prażone, mielone nasiona lnu brązowego*. (*ertyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS

Może służyć jako dodatek do pieczenia chleba, ciastek, naleśników, panierka do drobiu, RYB i warzyw.

Produkt o niskej zawartości węglowodanów. Idealny składnik diety keto.

Przepis na chleb podróżnika:

Składniki: 400 g mąki lnianej pełnotłustej bioQlinar; 50 g mąki łubinowej bioQlinar; 20 g błonnika gryczanego bioQlinar; 350 g wody, 10 g soli

Sposób wykonania:

1. Suche składniki odważ i umieść w sporej misce. Wymieszaj

2. Zalej wodą i zagnieć ciasto. Ciasto musi być kleiste, ale nie rzadkie. A gdy będzie zbyt twarde dodaj jeszcze odrobinę wody

3. Gdy już zagnieciesz ciasto w plastyczną kulę i chwilę wyrobisz, rozwałkuj je na prostokątny placek o grubości ok. 12 mm. Pokrój placek na prostokąciki (krakersy), a w każdym zrób nakłucie widelcem

4. Rozłóż na blaszkę wyłożoną papierem i upiecz po 20 minut z każdej strony w temperaturze 200°C. Jeśli "krakersy" nadal są miękkie, zmniejsz temperaturę do 60°C i piecz kolejne 40 minut

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g

Wartość energetyczna: 2269 kJ/549 kcal

Tłuszcz: 46 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g

Węglowodany: 0,9 g

w tym cukry: 0,5 g

Błonnik: 25 g

Białko: 18,6 g

Sól: 0,14 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 


 

 

Zapisz się do naszego Newslettera

Aby otrzymywać informacje o promocjach i nowościach w naszym sklepie

Witryna BIO-KIOSK.PL używa mechanizmu cookies (ciasteczek), aby udoskonalić obsługę witryny pod kątem potrzeb użytkowników. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie Polityka cookies

Zamknij