Opis produktu
termin do spożycia 06 listopad 2011
CRISPY chrupiące plasterki jabłka z cynamonem 20g
Skład: jabłko, suszony koncentrat cytryny, kwas askorbinowy-przeciwutleniacz, cynamon(0,3%)
Crispy w przeciwieństwie do innych przekąsek nie zawierają tłuszczy, są niskokaloryczne, bezglutenowe, bogate w błonnik, bez konserwantów i polepszaczy smakowych.
Jedno opakowanie =2 świeże jabłka
Produkty firmy Paula są naturalne i mogą być spożywane zamiast świeżych owoców i warzyw, co potwierdziły niezależne badania oraz przyznane nam certyfikaty. Badania kliniczne wykazały, że np. CRISPY z buraka działają ochronnie przy radioterapii nowotworów, hamują rozwój wielu z nich i podobnie jak burak są pomocne w leczeniu nadciśnienia, a także chorób układu krążenia.
Produkty uzyskały pozytywną opinie Centrum Zdrowia Dziecka, zostały również przebadane przez Instytut-Pomnik Centrum Zdrowia Dziecka na zawartość glutenu i otrzymały opinię produktów bezglutenowych.
Wyprodukowanie zdrowych, odżywczych i beztłuszczowych chipsów jest możliwe dzięki nowatorskiej technologii. Innowacyjność produkcji polega na wykorzystaniu technologii mikrofalowo- próżniowej zwanej MIRVAC opracowanej przez firmę PAULA. Owoce i warzywa suszone metodą MIRVAC zachowują wszystkie walory odżywcze, mają naturalny wygląd, są smaczne i chrupiące.