Opis produktu
Ciabatta bułkabez glutenu
masa netto 170g (2 bułki)
Producent Bezgluten Sp. z o.o, Posądza
Skladniki:
skrobia kukurydziana 34 %, woda, mąka 23 % (ryżowa, kukurydziana), oliwa z wytłoczyn oliwek 5,5 %, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar, hydroksypropylometyloceluloza; drożdże, cukier, sól, błonnik z babki jajowatej (Plantago ovata).
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu. Odpowiedni dla wegan.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1107 kJ/ 263 kcal
Tłuszcz: 6,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 46 g
tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 7,0 g
Białko: 2,1 g
Sól: 1,3 g