Opis produktu
CELIKO budyń czekoladowy bezglutenowy
masa netto 46g
producent Celiko S.A.
Natura - bez syntetycznych dodatków
Składniki:
sSkładniki:
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (9%),aromat.
Wartość odżywcza W 100 g budyniu w proszku
Wartość energetyczna:
1392 kJ / 333 kcal:
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany:78,6g
w tym cukry: 0,2 g
Białko: 2,2g
Sól: 0,06 g
1. Do 0,5litra mleka zimnego odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać
2. Do reszty mleka dodać 2 łyżki cukru i zagotować.
3. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku budyń, ciągle mieszając gotowac jeszcze przez chwil