INCOLA MĄKA Z CIECIERZYCYBEZGLUTENOWA 400g

INCOLA MĄKA Z CIECIERZYCYBEZGLUTENOWA 400g
3 szt na magazynie. - WIĘKSZĄ ILOŚĆ - PROSZĘ O ZAMÓWIENIE NA EMAIL
Zapytaj o produkt

Opis produktu

INCOLA  MĄKA Z CIECIERZYCY BEZGLUTENOWA

producent GFS Poland Sp. z o.o. Polska

waga netto 400g


składniki: mąka z ciecierzycy

Wartości odżywcze w 100g

wartość energetyczne       323 kJ/316 kcal
Tłuszcze, w tym: 4,5 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany; w tym: 59,4 g
Cukry: 0 g
Błonnik: 11,8 g
Białko: 20 g
Sól: 0,01 g
 

Ciecierzyca - cieciorka lub włoski groch. Jest jedną z pierwszych roślin uprawianych przez człowieka.

Pochodzi z bliskiego wschodu. Ważna w kuchni śródziemnomorskiej, w Polsce zdecydowanie niedoceniana.

Przypomina kształtem nieduży orzech laskowy, w smaku też jest trochę orzechowa.Powszechnie stosowana w basenie morza śródziemnego, na bliskim wschodzie, w afryce północnej. U nas popularna od niedawna (choć stosowano ją w kuchni staropolskiej), ale coraz łatwiej ją kupić.

Ciecierzyca jest smaczna, zdrowa, sycąca i doskonale nadaje się do urozmaicenia diety.

Ciecierzyca zawiera aż 25 % białka o korzystnym składzie aminokwasowym, dlatego może z powodzeniem zastępować mięso. Jest również bogata w fosfor, potas, większość witamin z grupy b, żelazo i błonnik. Zawiera więcej żelaza niż inne fasole.

Popularnym surowcem jest mąka z nasion, którą wykorzystuje się jako dodatek do zup, chleba i makaronów, ponieważ zawarta w niej skrobia jest bardzo lepka.

Zapisz się do naszego Newslettera

Aby otrzymywać informacje o promocjach i nowościach w naszym sklepie

Witryna BIO-KIOSK.PL używa mechanizmu cookies (ciasteczek), aby udoskonalić obsługę witryny pod kątem potrzeb użytkowników. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie Polityka cookies

Zamknij